Fiscaal voordeel voor zzp’ers met huurwoning!

Zzp’ers met een huurhuis betalen mogelijk te veel belasting. In sommige gevallen is de huur van de woning namelijk aftrekbaar van de winst.

Dat blijkt uit een nieuwe uitspraak van de Hoge Raad.

Lees meer...

Belastingdienst waarschuwt voor phishingmails rond belastingaangifte

Nu het weer mogelijk is om belastingaangifte te doen, proberen ook cybercriminelen via phishing-e-mails hun slag te slaan.
De belastingdienst waarschuwt woensdag voor e-mails waarin mensen worden gevraagd om een zogenaamde belastingachterstand te voldoen via iDeal.

Lees meer...

Laat ons u helpen met de belastingaangifte!

Vanaf 1 maart moet het weer: de belastingaangifte. Heeft u in 2015 bijvoorbeeld een huis gekocht, van baan gewisseld of is uw gezinssamenstelling veranderd? Dan betekent dit een hoop voor uw belastingaangifte! Voorkom dat u teveel betaalt of te weinig terug krijgt, en laat JT Meerkerk Papendrecht uw belastingaangifte uit handen nemen!

Houd rekening met BTW - gevolgen bij verkoop plastic tasjes

Vanaf 1 januari 2016 is het niet meer toegestaan om gratis plastic tassen te verstrekken aan consumenten. Wanneer een klant toch een plastic tas wil, moet u een kleine vergoeding vragen. U mag deze prijs zelf bepalen. De richtprijs voor een plastic tas is € 0,25. De vraag is vervolgend of over de levering van de tas BTW verschuldigd is en tegen welk BTW-tarief.

Lees meer...

Houd rekening met nieuwe regels hypotheeklening bij uw eigen BV

Per 1 januari 2016 heeft de wetgever diverse wijzigingen in de inkomstenbelasting ingevoerd die er voor moeten zorgen dat de wet wordt vereenvoudigd.

Voor de eigen woning hebben de wijzigingen onder andere betrekking op de per 1 januari 2013 gewijzigde eigenwoningregeling en de hypotheekrenteaftrek.

Lees meer...

Bent u ZZP'er? Houd dan rekening met nieuwe regels

Op 2 februari 2016 is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Met deze wet verdwijnt de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016.

Lees meer...

Hoe zet ik mijn auto op de zaak? En is dat voordelig?

Als u besluit een auto van de zaak te rijden, hoeft u niet per se een nieuw exemplaar te kopen. U kunt er ook voor kiezen om uw Eigen auto tot auto van de zaak te maken.

Lees meer...

Nieuwe woning gekocht? Laat WOZ-waarde controleren!

Hebt u net een woning gekocht of gaat u binnenkort een woning kopen? Dan kunt u mogelijk besparen op uw aanslag onroerende zaakbelasting. Waar gaat het over?

Lees meer...